La demanda d’un institut a La Sagrera, a Barcelona Televisió

Barcelona Televisió s’ha fet ressò avui de la petició de les famílies del barri de La Sagrera que reclamen la construcció d’un nou institut públic per solucionar la manca de places a la secundària.

El reportatge, que s’ha emès a l’informatiu Notícies 73, explica que aquesta és una reivindicació històrica del barri que ara ja és urgent. En els darrers anys s’han obert noves escoles de primària i, en canvi, no es garanteix que tots aquests alumnes puguin fer la secundària en un institut públic al barri. Actualment La Sagrera només té un institut per a 5 escoles de primària. El curs passat una trentena d’alumnes van quedar-ne fora.

Representants de les famílies també han explicat que la manca de places està causant també massificació en altres instituts dels barris dels voltants. El pla d’equipaments per a La Sagrera aprovat l’any 2010 ja preveia la construcció d’un nou institut, però de moment no hi ha ni projecte ni terrenys. El col·lectiu de famílies #instiaLaSagrera no descarta iniciar mobilitzacions si no s’aconsegueix acostar posicions amb el Consorci d’educació.


Transcripció del vídeo >>

Aquest cartell escenifica una vella reivindicació educativa de la Sagrera. Ara, però, la demanda s’ha convertit en prioritària i urgent per a moltes de les famílies del barri. I és que aquest curs 30 alumnes han quedat sense plaça a l’únic institut públic de la Sagrera. D’aquí a tres cursos, quan la primera promoció de l’Escola Congrés-Indians acabi la primària en podrien ser molts més.

MARIA ÀNGELS PENYA, col·lectiu de veïns de la Sagrera per la construcció d’un institut nou
“La data límit és 2019-2020 amb aquests 50 nens que sortiran. Pensem que després vindran 75 nens més de l’Escola 30 Passos que s’ha creat aquest any i els que hauran de venir després. Més totes les escoles que s’hagin de crear quan es desenvolupi la urbanització total de la Sagrera.”

PEDRO GÓMEZ, col·lectiu de veïns de la Sagrera per la construcció d’un institut nou
Necessitem un institut per la Sagrera que serveixi per a tots els veïns i veïnes, per a tots els nens i nenes que surtin de les escoles que hi ha ara per ara a la Sagrera, les de nova creació i les que ja hi eren i que permeti deixar de massificar els instituts públics que hi ha fora del barri.”

El pla d’equipaments de la Sagrera que es va aprovar el 2010 preveia la construcció de diversos equipaments educatius, entre els quals un institut. L’emplaçament escollit era aquest solar situat al carrer de Berenguer de Palou, on des d’aquest curs hi ha l’Escola 30 Passos. Per això, l’Associació de Veïns de la Sagrera proposa situar el nou institut a uns 100 metres d’aquí, a la plaça de K-obe.

JOSEP BARBERO, Comissió d’Equipaments de l’AV Sagrera
“Allà està la biblioteca, estarà l’escola bressol quan es faci la que va al costat de la llosa on anirà el parc lineal i seria com una concentració d’equipaments d’educació. Per nosaltres seria molt més adient aquest espai que qualsevol altre.”

El col·lectiu de veïns de la Sagrera per la construcció d’un institut nou al barri anuncia les primeres mobilitzacions en unes setmanes si no aconsegueixen acostar posicions amb el Consorci d’Educació.

2017-01-24T10:18:59+00:00

Leave A Comment