L’ajuntament reconeix la necessitat d’invertir en educació secundària

“No podem garantir que tots els nens que acabin primària podran accedir a un institut de proximitat”, diu la tinent d’alcaldia Laia Ortiz. Justament el mateix argument pel qual els veïns de La Sagrera reclamen un nou institut públic amb urgència.

L’ajuntament de Barcelona considera urgent ampliar la inversió en educació secundària. La tinent d’alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz, en una trobada amb representats de federacions de pares i mares de tot l’estat, ha compartit el malestar per la manca d’inversió als instituts.

Segons Ortiz, cal recuperar els nivells previs a les retallades, sobretot pel que fa a l’educació secundària. “És urgent recuperar el Pla d’inversions que es va signar el 2008 entre Ajuntament i Generalitat, de 450 milions d’euros, i planificar el calendari de compliment”, ha dit Ortiz.

L’ajuntament de Barcelona s’alinea així amb la demanda del col·lectiu de famílies de La Sagrera que estan reclamant amb urgència la creació d’un nou institut al barri. En aquests moments ja hi ha manca de places, i es preveu que en els pròxims dos anys s’incrementarà per la incorporació a la secundària dels alumnes de escoles de nova creació, com l’escola Congrés-Indians.

La tinent d’alcaldia ha dit que l’ajuntament de Barcelona està en plena sintonia amb les lluites en defensa de l’educació pública, i ha compartit el malestar per la manca d’inversió als instituts de la ciutat.

Podeu llegir la notícia completa publicada al web de l’ajuntament de Barcelona en aquest enllaç.

2017-01-16T23:29:49+00:00

Leave A Comment