Loading...
8 02, 2018

En construcció?

2018-12-17T22:09:32+00:00

Dissabte 10 de febrer a les 16.45h #instiaLaSagrera participarà a la rua de carnestoltes de La Sagrera amb la cançó “Fem institut”

 

Comença el compte enrere i cada vegada falta menys pel setembre del 2019, data en què a La Sagrera hi haurà una cinquantena d’alumnes més que hauran de fer secundària. Però… a quin institut aniran?

 

Ens agradaria que la remor de paletes no només fos a l’estació del TGV de La Sagrera, sinó que també se sentís al cor del nostre barri. És per això que ens agradaria que enguany la rua de carnestoltes de la Sagrera s’omplís d’operaris. La convocatòria és dissabte 10 de febrer a les 16.45h a la plaça dels Jardins d’Elx. La consigna és anar disfressats d’obrers amb cascs, eines, armilles reflectants… i, sobretot, la samarreta d’#instiaLaSagrera. El clam és fer molt de soroll i cantar: Fem un institut a la Sagrera, això és tot el que volem… 

Ara fa un any, a la rua de carnestoltes, vam presentar la nostra cançó oficial “Fem institut”, cantada per infants de la Sagrera i enregistrada amb l’ajuda de música professionals. La cançó és una versió lliure de The lazy song del cantant Bruno Mars, com que al videoclip de la cançó original van disfressats de micos, al 2017 ens vam disfressar de micos amb màscares i la samarreta d’#instiaLaSagrera.

El barri necessita un institut, un centre educatiu públic que garanteixi el futur dels sagrerencs i sagrerenques. No volem que els nostres infants hagin de canviar de barri o hagin d’anar a centres concertats. L’associació de veïns i veïnes de La Sagrer

a i la Coordinadora d’AMPES de Sant Andreu ja fa temps que lluiten per la creació d’un nou institut, ara és el nostre torn, com a famílies, sagrerencs i ciutadans hem d’aportar el nostre granet de sorra. Reivindiquem un institut a La Sagrera a la rua de carnestoltes d’aquest dissabte a les 16.45h a la plaça dels Jardins d’Elx: Fem institut!

 

En construcció?2018-12-17T22:09:32+00:00
19 11, 2017

Institut a la Sagrera participa a la festa major

2017-11-21T13:02:57+00:00

Dissabte 25 de novembre #InstiaLaSagrera participa a la festa major gràcies a la concertista d’arpa Eva Maria Zimmer.

Ja tenim els carrers engalenats, les places amb els escenaris i es respira un ambient especial: Alegria que és festa major a la Sagrera!

El pregó, la diada castellera, el sopar, la batalla de confeti, la cercavila, el ball de festa major, la tòmbola, el correfoc, la cursa popular… hi ha actes que ja fa anys que se celebren al llarg de la segona quinzena de novembre per celebrar la festa major del nostre barri. I aquest any, en tindrem un de nou gràcies a #InstiaLaSagrera.

Enguany, el col·lectiu Institut a la Sagrera també vol col·laborar-hi i fa un parell de propostes a l’Espai 30 / Ateneu  Sagrerenc dissabte 25 de novembre. En primer lloc, a les 11h del matí podreu gaudir d’una audició de peces d’arpa amb Eva Maria Zimmer (concertista d’arpa) que tocarà acompanyada de Cèlia Pedrós a la flauta, el concert acabarà amb un vermut ofert per Ca la Rosa. A les 17h, l’acte tindrà una vessant més infantil, Eva Maria Zimmer  tornarà a deleitar-nos amb la seva arpa i d’altres instruments, juntament amb Júlia Pérez interpretaran el conte didàctic “Todo suena”.

Tots els veïns i veïnes fem institut, perquè la Sagrera es mereix una bona festa major, però també un institut públic per tal que els nostres infants puguin gaudir d’una educació de qualitat sense moure’s del barri. Cada vegada falta menys pel setembre del 2019, quan un gran nombre d’alumnes provinents d’una escola de nova creació hauran de fer secundària, a quin institut podran anar tots aquests sagrerencs i sagrerenques?

Així doncs, #InstiaLa Sagrera us proposa posar-hi el vostre granet de sorra i venir al carrer Hondures 28-30, dissabte 25 de novembre, on la concertista d’arpa Eva Maria Zimmer oferirà un audició a les 11h del matí i un contacontes infantil a les 17h de la tarda. No hi falteu i bona festa major!

Institut a la Sagrera participa a la festa major2017-11-21T13:02:57+00:00
17 09, 2017

Amb el nou curs seguim cap a l’institut

2017-09-17T23:19:58+00:00

#instialasagrera comença el curs carregat d’energia i amb tanta embranzida que anirem #patinantcapalinsti. També es mantindran les trobades de #teiximinstitut. De ben segur que ambdues propostes ajudaran a tenir un nou institut públic a La Sagrera.

L’arribada del curs escolar ens recorda que hem de continuar demanant un nou institut públic a la Sagrera, som les famílies les que hem de demanar un nou institut, públic i de qualitat a les adminstracions. Fem sentir la nostra veu!

Aquest estiu, algunes famílies han fet arribar el nostre crit #instialasagrera arreu, s’han desplaçat a diferents indrets i s’han fotografiat amb la samarreta o la xapa de l’institut. Així doncs, amb l’etiqueta de #feminstitut hem pogut fer castells de sorra o refrescar-nos amb un salt d’aigua.

Continuaran les enganxillades de #teiximinstitut, on diferents persones es troben per teixir materials per promocionar l’institut de La Sagrera: bolsos, moneders, roses…

Des de l’abril un grup de famílies es troben per patinar plegades i demanar un nou institut públic per a La Sagrera. Amb #patinantcapalinsti es pretén donar a conèixer la nostra campanya, que té el suport de l’Associació de veïns de La Sagrera i de la Coordinadora d’AMPES de Sant Andreu. Ben aviat el col·lectiu de patinadors farà una nova trobada. Recordeu que si us hi voleu afegir només cal que porteu la vostra samarreta de #feminstitut.

Tot plegat, són accions per fer sentir el nostre crit: Volem un nou institut públic a La Sagrera!

Amb el nou curs seguim cap a l’institut2017-09-17T23:19:58+00:00
19 06, 2017

Estrenem el vídeo de la nostra cançó oficial: “Fem institut”

2017-09-13T18:59:03+00:00

Aquest divendres a la Macrofesta #instialasagrera vam fer la gran estrena del vídeo preparat amb la participació de la gent del barri on es pot veure tot el que s’està movilitzant per demanar un institut a La Sagrera.

 

Fem-lo córrer perquè tothom sàpiga que no ens rendirem fins que el nou institut públic del barri sigui una realitat. Gràcies a tots i totes els que hi heu participat!

Molt especialment volem agrair als músics la seva col·laboració:

 • Marcelo Acosta (baix)
 • Felipe Contreras (guitarra)
 • Sebastian Marsico (bateria)
 • Steven Munar (guitarra)

I també a:

 • Paloma Bascones (direcció coral)
 • Xavi Ortiz (director i mesclador)

Aquesta meravella de vídeo ha estat possible gràcies als càmeres:

 • Alejandro Ascanio
 • Aram Canal
 • Felipe Contreras
 • Cristina Latorre
 • Jose Santos

Amb l’edició de:

 • Enric Ferres

Moltes gràcies a totes i tots!

Estrenem el vídeo de la nostra cançó oficial: “Fem institut”2017-09-13T18:59:03+00:00
7 06, 2017

Arriba la MacroFesta InstiaLaSagrera, el divendres 16 de juny

2017-06-07T20:21:16+00:00

El curs escolar ja està a punt d’acabar, però nosaltres seguim sortint al carrer per fer sentir la nostra veu i demanar un nou institut públic per al barri de La Sagrera. Per això el pròxim divendres 16 de juny farem una gran festa popular a la Plaça Assemblea de Catalunya on tots i totes esteu convidats.

La festa començarà a les 17h de la tarda i hi haurà de tot: música, ball i batucada. I també presentarem el vídeo de la nostra cançó oficial “Fem institut”! Us esperem a tots i totes per cantar i ballar amb nosaltres.

Aquest és el programa de la festa:

 • 17.30h Ball en família amb Crecer en movimiento
 • 18:30 Salsa amb Jorge Díaz
 • 19:30 Batucada a càrrec de SIROKO
 • 20h Concert de swing amb Carrie Lewis and Heavenly Swingtet
 • 21:30h Presentació del vídeo “Fem institut” de InstiaLaSagrera

I durant tota la tarda, massatges amb Heaven (amb una col·laboració mínima de 10€).

Veniu a la MacroFesta InstiaLaSagrera per compartir música, dansa, batucada… i la gran presentació especial del nostre vídeo “Fem institut”. Tothom és benvingut, perquè estem segurs que, amb l’ajuda de tots i totes, aconseguirem un nou institut públic per al barri! Us esperem!

Arriba la MacroFesta InstiaLaSagrera, el divendres 16 de juny2017-06-07T20:21:16+00:00
5 05, 2017

Veniu a teixir amb nosaltres per l’institut de La Sagrera

2017-09-13T18:54:52+00:00

Fem visible als carrers del barri que estem demanant un nou institut públic per a La Sagrera. De totes les maneres possibles, també amb les famílies “enganxillades” que des de fa dies col·laboren amb nosaltres en aquesta reivindicació. Ara teniu l’ocasió d’afegir-vos a l’equip de #teiximinstitut. El divendres 19 de maig, a partir de les 17h de la tarda, ens trobarem a la plaça Masadas per teixir en comunitat.

Agafeu les llanes, les agulles i veniu a teixir amb nosaltres. Si no teniu llanes, no us preocupeu, nosaltres en portarem gràcies a les donacions que ens han fet Núvol de fils, Katia Llanes Santa Eulàlia i Merceria Olayas (gràcies!). I si no en sabeu, és una bona ocasió per aprendre. Totes juntes i junts farem moneders i altres productes de ganxet perquè el col·lectiu #instiaLaSagrera pugui oferir-los a canvi de col·laboracions econòmiques per ajudar a tirar endavant la campanya.

Recodeu que el mateix divendres també podeu anar a buscar la vostra samarreta #instiaLaSagrera a l’Associació de Veïns i Veïnes de La Sagrera, a La Barraca (Martí Molins, 29). L’horari d’atenció al públic és de 18 a 20h. La teniu disponible en totes les talles, des de la 3/4 anys fins a la 12/13 anys, i des de la S fins a la XXL per als adults, a canvi d’una col·laboració mínima de 5 euros.

Ja veieu que hi ha moltes maneres de demanar el nou institut públic que necessita La Sagrera, per garantir que els nens i nenes del barri tinguin places de secundària i no hagin d’anar a centres d’altres barris o massificar els instituts que ja existeixen. Entre tots, teixim institut, teixim educació, teixim barri!

Us esperem el divendres 19 a la Masadas. I no us oblideu de compartir amb #instiaLaSagrera #teiximinstitut.

 

Veniu a teixir amb nosaltres per l’institut de La Sagrera2017-09-13T18:54:52+00:00
14 04, 2017

Aquest Sant Jordi, llibres, roses… i #instiaLaSagrera!

2017-04-14T21:52:01+00:00

El dia de Sant Jordi també és un bon moment per reinvidicar el nou institut públic per a La Sagrera. Molta gent voltarà pels carrers del nostre barri, i cal fer ben visible la nostra lluita. Per això, us demanem que vingueu amb nosaltres a les parades de Sant Jordi que muntarem el dia 23.

Estarem el dia 23 a la plaça Jardins d’Elx, a la carpa de l’Associació de Veïns i Veïnes de La Sagrera, des de les 11 del matí i fins a la una del migdia. Podeu venir a buscar la vostra samarreta, xapes i moneders de #instiaLaSagrera, però també podreu comprar llibres i els punts de llibre i les roses de ganxet que hem preparat especialment per a la diada de Sant Jordi. La vostra col·laboració ens ajuda a fer noves accions per aconseguir el tan necessari institut per al barri.

També el dia 23 al matí, de 10 a 14h participarem amb una taula informativa al Parc de La Pegaso a la jornada lúdica i reivindicativa “La Pegaso batega” que organitzen diverses entitats i associacions del barri amb motiu de les Festes de la Primavera de La Sagrera.

I encara n’hi ha més: el dia abans, el 22, també amb motiu de les Festes de la Primavera, ens trobareu a la Ecofesta Cooperativa que es farà a partir de les 12h al carrer Mossen Juliana.

Ja veieu que estem a tot arreu, i per això necessitem la vostra ajuda. Si passeu a veure’ns estarem molt contents, però també us demanem que ens ajudeu a muntar totes aquestes accions i fer els torns necessaris per poder cobrir tot l’horari de les taules informatives. Per poder coordinar-nos, necessitem que us poseu en contacte amb nosaltres al correu instialasagrera@gmail.com.

I com sempre, compartiu, repiuleu, parleu… #instiaLaSagrera és de tots!

Aquest Sant Jordi, llibres, roses… i #instiaLaSagrera!2017-04-14T21:52:01+00:00
4 03, 2017

Omplim La Sagrera de pancartes per l’institut! Ens ajudes?

2017-03-04T09:39:11+00:00

Tenim un nou repte: volem que tothom que es passegi pels carrers de La Sagrera sàpiga que necessitem un nou institut públic per a les nostres filles i fills. Per això, volem omplir finestres i balcons amb pancartes on hi posi “A La Sagrera, fem institut!”. Veniu al taller de pancartes que farem el diumenge 19 de març i les farem junts!

Omplim els carrers del color verd de #instiaLaSagrera! Volem que tothom s’assabenti de la nostra reivindicació, per això us necessitem perquè a tots els balcons i finestres pengin pancartes.

Us ho posem fàcil: tots els veïns i veïnes de La Sagrera que ho vulguin podran ferse la seva pròpia pancarta per emportar-se-la després a casa seva. El taller de pancartes es farà el diumenge 19, a la plaça Jardins d’Elx a partir de les 11h del matí i fins a les 13:30h.

Nosaltres portarem tots el materials per poder fabricar-les, vosaltres només heu de portar les ganes de col·laborar amb #instiaLaSagrera. Us esperem el dia 19!

 

Omplim La Sagrera de pancartes per l’institut! Ens ajudes?2017-03-04T09:39:11+00:00
1 03, 2017

Tots els partits polítics a favor del nou institut: ara és hora de passar als fets

2017-03-01T22:29:29+00:00

El plenari del districte de Sant Andreu ha aprovat avui per unanimitat de tots els partits polítics una declaració a favor de la construcció del nou institut públic a La Sagrera. Ara cal que compleixin amb aquest compromís i facin possible que l’institut sigui una realitat el curs 2019-2020, tal com demana el col·lectiu #instiaLaSagrera, l’Associació de Veïns i Veïnes i la Coordinadora d’AMPAs de Sant Andreu.

La declaració exposa la situació de manca de places públiques de secundària a La Sagrera, i la necessitat de fer un nou institut que ho resolgui. Per això s’insta al Consorci d’Educació a planificar la creació d’aquest nou institut, i a les administracions autonòmica i local a posar el sòl i la dotació pressupostària perquè el nou institut de La Sagrera sigui una realitat. Podeu llegir el text íntegre de la declaració aprovada aquí:

Declaració institucional Plenari Sant Andreu

El col·lectiu #instiaLaSagrera ha rebut els representants del plenari amb una concentració a la plaça Orfila.

Durant el plenari, la plaça Orfila s’ha omplert de famílies del col·lectiu #instiaLaSagrera que han rebut als representants dels partits polítics amb les samarretes verdes reivindicatives de la campanya, i cantant i ballant la cançó oficial “Fem institut”. Des del col·lectiu es valora molt positivament la participació popular a les accions que s’organitzen, i també al suport que s’està rebent des dels partits polítics, que ara cal que es converteixin en una realitat.

Tots els partits polítics a favor del nou institut: ara és hora de passar als fets2017-03-01T22:29:29+00:00
22 02, 2017

El dimecres 1, tots i totes a la plaça Orfila per demanar un nou institut

2017-02-23T14:14:12+00:00

El pròxim dimecres el plenari del districte de Sant Andreu donarà suport a una declaració institucional que demana un nou institut a La Sagrera.

Per això us convoquem a tots i totes el dimecres 1 de març, a les 18h, davant de la seu del districte de Sant Andreu, a la plaça Orfila. Rebrem als representants dels grups municipals que participaran al plenari, i els cantarem la nostra cançó “Fem institut”. Així celebrarem que TOTS els grups municipals donaran suport a la declaració institucional a favor de la creació del nou institut.

En aquesta declaració s’exposa la situació de manca de places públiques de secundària a La Sagrera, i la necessitat de fer un nou institut que ho resolgui. Perquè la inversió en educació de qualitat és inversió en el futur. I perquè els centres educatius són la base de la cohesió i la vida comunitària als barris. Per aquest motiu les famílies que formem el col·lectiu #instiaLaSagrera no volem que els nostres fills i filles hagin de marxar a instituts d’altres barris, augmentant la massificació dels centres ja existents.

La reivindicació d’un institut a La Sagrera.

La petició d’aquest institut és una llarga reinvindicació de fa més de 20 anys per part de l’Associació de Veïns i Veïnes de La Sagrera, i té  el suport de la Coordinadora d’AMPAs de Sant Andreu. Totes dues entitats s’han adherit a la campanya “A La Sagrera fem institut”, impulsada per #instiaLaSagrera.

La declaració que s’aprovarà dimecres vinent acorda que el Consell del Districte de Sant Andreu donarà el seu suport a la campanya. També s’instarà al Consorci d’Educació a planificar la creació d’aquest nou institut, i a les administracions autonòmica i local a posar el sòl i la dotació pressupostària perquè el nou institut de La Sagrera sigui una realitat el més aviat possible.

La cita.

Per tot això, necessitem que totes i tots vingueu dimecres a les 18h, amb les vostres samarretes #instiaLaSagrera, a donar el vostre suport a la campanya. Us esperem!

Participa, convida i comparteix → apunta’t a la trobada al Facebook i convida els teus contactes.

#instialasagrera #feminstitut #fembarri #lasagrera #educaciopublica

El dimecres 1, tots i totes a la plaça Orfila per demanar un nou institut2017-02-23T14:14:12+00:00