Loading...
Què volem2016-12-29T18:04:45+00:00

A LA SAGRERA VOLEM INSTITUT!

Si tots els infants del barri que aquest curs acabaran la primària volen anar a un institut del barri, es trobaran que no hi ha lloc per a tots. La manca de places és un problema que fa anys que dura a La Sagrera en tots els nivells educatius, des de les escoles bressol fins als instituts. Un problema que, en el cas de la primària, s’ha anat afrontant a base d’augments de ràtio o afegint aules addicionals a les escoles ja existents (els anomenats “bolets”), i darrerament amb l’obertura de dues escoles de nova creació: Congrés-Indians i 30 Passos.
Els pròxims anys aquest problema es farà especialment evident a la secundària. A partir del curs 2019-2020, els infants provinents de totes aquestes aules addicionals i de les noves escoles hauran d’anar a l’institut. A quin? La pregunta genera molta incertesa entre els pares. La realitat és que en aquests moments no hi ha prou places de secundària per a tots, i menys encara en centres públics. Molts d’aquests infants poden acabar obligats a marxar a instituts d’altres barris.
L’associació de veïns i veïnes de La Sagrera i la Coordinadora d’AMPES de Sant Andreu fa temps que lluitem per la creació d’un nou institut al barri, però en aquests moments la situació ja és urgent. El Consorci d’educació (format per l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat) és coneixedor d’aquesta problemàtica. S’excusen en la mobilitat geogràfica de les famílies, o fins i tot en el fet que històricament sempre hi ha hagut un traspàs d’alumnes d’escoles públiques cap a instituts concertats. Però la qüestió és paradoxal: ells mateixos han creat noves escoles sense garantir la continuïtat d’aquests alumnes en la secundària. És que potser confien que tots marxin del barri? O que tots aniran a instituts concertats?
Tots volem que l’educació sigui una prioritat, i tots volem que els nostres fills puguin estudiar al barri, sense massificacions i amb una educació de qualitat. El govern té l’obligació de garantir la continuïtat de l’escola pública cap a la secundària. Per tot això considerem que és imprescindible la creació d’un nou institut a La Sagrera. Perquè invertir en educació és invertir en el nostre futur, en el futur del nostre barri. Cal, d’una vegada per totes, que l’educació pública a La Sagrera tingui el prestigi i la qualitat que es mereixen els seus ciutadans.

Estem en acció